De hobbelige #RoadToWroclaw

Hallo allemaal,

Het is één dag voor vertrek naar The World Games in Wroclaw, Polen en ik type deze blog in mijn zonnige tuin in Den Bosch. Vanochtend hebben Tara, Lennard en ik onze laatste synchroontraining in Nederland goed afgerond en stappen morgen fit het vliegtuig in. Als ik zo terug kijk op de #RoadToWroclaw was dat even helemaal niet vanzelfsprekend en daar wil ik graag nog even op terugblikken. Dit om jullie een inkijkje te geven van hoe de voorbereidingen lgingen en dat dit ook wel eens anders loopt dan gehoopt..

9 April, Alkmaar, tijdens een gezamenlijke training met de Nederlandse selectiespringers wordt duidelijk dat Nederland daadwerkelijk één senioren vrouwen synchroonpaar naar de World Games gaat uitzenden. Door middel van 3 kwalificatiewedstrijden zou bekend worden welk paar. Ik zou dat seizoen voor het eerste met Tara Fokké (ook van Flik-Flak Den Bosch) gaan synchroon springen. Midden April sprongen we onze eerste synchroonwedstrijd in Duitsland, welke nog niet helemaal soepel ging maar wel leerzaam was. Inmiddels waren de kwalificatie eisen ook bekent: 2x boven de 80,50 halen, en dan werd er gekeken welk paar bij elkaar opgeteld de hoogste punten had óf op het NK eenmalig 85,833 pt. halen.

19105681_1805040746491282_8125265301669639600_n

[Wat zijn de World Games eigenlijk?  De World Games zijn een soort van Olympische Spelen voor niét olympische sporten, het evenement is na de Olympische zomerspelen het grootste multisportevenement ter wereld! Er staan 31 verschillende sporten op het programma en er doen 3,251 sporters uit 111 verschillende landen aan mee. Het individuele trampolinespringen is sinds 2000 Olympisch maar het synchroonspringen dus (nog) niet. Zie https://www.theworldgamesnl.nl/ ]

 

6 mei, Alkmaar, de 1e kwalificatiewedstrijd voor de World Games. Tara en ik hadden die avond ervoor de try-out show voor The Best Of Armin Only in de Brabanthallen gesprongen (hier moet ook nog steeds een blog aan gewijd worden!), dit was een erg gave ervaring en in de ochtend tijdens de individuele wedstrijd moest ik hier nog even van bijkomen haha. In de middag dus de 1e van de 3 kwalificatiemomenten voor de World Games. Tijdens al deze kwalificaties werden we beoordeeld op onze voorronde, één verplichte en één keuze oefening bij elkaar opgeteld dus. Bij de synchroonwedstrijd in de middag voelde ik me al weer een stuk frisser en we hadden er goed voor getraind dus klaar voor. We sprongen 2 hele goeie oefeningen met hoge punten (86,6) en werden hiermee ruim 1e. Een fijne start dus! 🙂

20155940_1565281070178465_6302486840609785066_n

Toen kwamen de officiële shows van Armin van Buuren in de Amsterdam ArenA, een geweldige ervaring! (hier later dus meer over ;-)) Helaas raakte ik direct hierna zwaar geblesseerd aan mijn sleutelbeen door een domme fout van iemand anders.. Erg frustrerend omdat ik er zelf niks aan kon doen en het TOTAAL niet uitkwam met nog 2 belangrijke kwalificatiemomenten voor de deur..

In het ziekenhuis bleek dat ik een AC luxatie graad 2/3 had, dit betekent dat als ware het uiteinde van je sleutelbeen bij je schouder uit de kom is. De banden die je sleutelbeen aan je schouder verbinden waren bij mij behoorlijk in/afgescheurd waardoor het uiteinde van mijn sleutelbeen omhoog stak en je hem als een pianotoets naar op en neer kon drukken.. pijn en paniek dus! Ik zag even alle dromen en plannen van dit seizoen in elkaar storten. 😦

Ik moest een mitella om en kon ruim 2 weken niks fatsoenlijks met die arm doen.. mijn arm boven 90 graden krijgen was onmogelijk, zo gek is dat.. In die periode dat ik niet kon springen en mijn arm op wat simpele fysio oefeningetjes na niet kon bewegen, heb ik echter niet stilgezeten, nee ik ben juist hard gaan werken om fysiek wel fit te blijven, zodat zodra mijn arm beter hersteld zou zijn ik snel weer mijn niveau op de trampoline zou kunnen oppakken.

Dit waren totaal geen leuke weken, vele trainingen doorbrengen in de fitness, pijnstillers slikken, pijnlijke maar effectieve massage en chiro behandelingen ondergaan, weken lang met tape op je schouder rondlopen, voor je gevoel stil staan en niet weten of alle moeite niet voor niks is. Omdat ik aardig fit was en bleef verliep het verstel gelukkig voorspoedig, al die weken stonden ook in het teken van herstellen, dat zat constant in mijn hoofd.

Helaas hebben we door de situatie de 2e kwalificatiewedstrijd moeten missen, dit betekende dat áls we op het NK weer gewoon mee konden doen, dat dat onze laatste kans zou zijn en het daar dus goed moesten doen. Na een aantal weken kon ik heel rustig aan het springen weer oppakken, al voelde ik de instabiliteit en druk op mijn sleutelbeen als ik hoger probeerde te springen. Door het missen van de plaatsingswedstrijden voor het NK heb ik mij dit jaar ook niet kunnen plaatsen voor het individuele NK.. erg balen ook!!

 

Op een gegeven moment kon ik mijn arm weer voor en zijwaarts naar mijn oor omhoog krijgen en kreeg met krachtoefeningen de kracht weer meer terug. Hierna kon ik de synchroonoefeningen aardig makkelijk weer oppakken gelukkig. Toen was het echt puur toeleven en gedoseerd toe trainen naar het NK, het laatste kwalificatiemoment waar ik al die tijd hard voor gewerkt had.

 

17 juni, Ahoy Rotterdam. Het moment was daar, in het volle Sportpaleis van Ahoy Rotterdam was onze laatste kwalificatie, het zou een spannende wedstrijd worden voor alle 4 de paren die meededen. Tara en ik waren er klaar voor, het inspringen ging lekker en het mocht beginnen. We sprongen een nette verplichte oefening, een goeie start. Daarna door naar de beslissende oefening, keuze: ging erg mooi en synchroon, wat een opluchting toen we weer stilstonden en we wisten dat we het beste eruit hadden weten te halen! We zijn cool gebleven en deden op het moment dat het moest dat was van ons verwacht werd, daar train je als sporter voor!! Toen was het afwachten op onze score en wat de rest zou doen. We hadden ons vorig punten record weten te overtreffen: 86,725 ! De andere paren gingen in de fout en toen was het duidelijk, Tara en ik waren het paar dat Nederland mochten gaan vertegenwoordigen op de WORLD GAMES!! Na de hele voorbereiding en rollercoaster voorafgaand was dit natuurlijk enorm opluchtend, voldoenend en geweldig. 🙂 🙂 Die nacht heb ik nauwelijks kunnen slapen door enthousiasme en adrenaline haha! De dag erna was het NK synchroonspringen en daar gingen we als 1e de finale in, in de finale kreeg ik het niet meer voor elkaar en werden we 8e geloof ik.. helaas.

FILMPJE KWALIFICATIE: https://www.youtube.com/watch?v=IrBJ5QTKZh4

19260545_1531510003555572_4025557777430830484_n.jpg

De week daarna heb ik nauwelijks gesprongen, om mijn arm even rust te geven. In die week was meteen de teampresentatie van het Nederlands World Games team op Papendal, super leuk om mee te maken. Alle sporters werden voorgesteld, we kregen ons kledingpakket (ook van de KNGU hebben we mooie pakjes gekregen voor de wedstrijden), er werden individuele en een groepsfoto gemaakt en er werd afgesloten met een hapje waar we onderling nog kennis maakten. Zo stonden wij bij de inline skaters uit Heerenveen, met oa Ronald en Michel Mulder, ik hoop dat we hun wedstrijden kunnen bekijken in Polen! Ook hebben we bijv het dames acro paar ontmoet die zich ook hebben gekwalificeerd.

35452748385_d7f0f7cd01_o.jpg

De weken na de NK was Tara nog even op vakantie en kon ik eindelijk weer wat individuele oefeningen van mezelf oppakken. Zodra Tara weer terug was hebben we alle gezamenlijke training besteed aan het synchroon springen en het verzwaren van onze keuzeoefening. Ik moet zeggen dat het nu ook wel tijd is om naar Polen te gaan, we hebben het vaak genoeg gedaan en goed getraind.

35285875152_4950ea165c_o

En dan nu, vertrekken we morgen dan eindelijk naar Polen om daar op woensdag 26 juli rond 4 uur aan onze kwalificatiewedstrijd te beginnen. Het is zo geloot dat Tara en ik namens Nederland de wedstrijd mogen openen en dus als 1e aan de beurt zijn. Eerst nog een paar dagen daar lekker trainen en wennen. Er doen 10 sterke dames paren aan de wedstrijd mee en er mogen 8 door naar de finale. Andere gymnastische sporten die op het programma staan van de World Games zijn: dubbel-mini trampoline, tumbling springen, acro gymnastiek, ritmische gymnastiek,  en aerobic. Samen met onze coach Lennard Villafuerte en jurylid Saskia van Dijk zullen we 6 dagen in Polen verblijven.

20246435_1565320946841144_117421657168006098_n (2)

Dit was (lang) samengevat de hobbelige #RoadToWroclaw, ik ben zoo blij dat het Tara en mij uiteindelijk toch gelukt is om ons te kwalificeren. Het leven van een topsporter bestaat uit ups en downs en gelukkig is het me gelukt om sterker te zijn dan het negatieve. Dit zal mijn eerste echte grote senioren toernooi worden en ik kijk er naar uit, het zal vast een hele mooie beleving worden om dit grote multisportevenement als team Nederland te gaan ervaren!

Natuurlijk heb ik dit niet alleen bereikt, als allereerst wil ik mijn moeder en broer(tje) Alex bedanken voor hun positieve steun en luisterende oor als ik weer eens voor de zoveelste keer mijn zelfde verhaal kwijt moest haha! Super leuk dat ze ook naar Polen komen om ons aan te moedigen! Daarnaast mijn coach Lennard en synchroonpartner Tara voor het bewaren van de rust en het geven van het geloof. Natuurlijk konden we het ook niet zonder onze trainingsgenootjes die vele oefeningen de matjes hebben bijgehouden en zelf als jury werden ingezet tijdens onze oefenwedstrijdjes ghehe. Op het medische vlak heb ik zeer veel te danken aan Jan Hiemstra van Triggerpointtherapie Emmen, mijn vaste masseur die mij er altijd (pijnlijk maar effectief ;-)) weer bovenop krijgt en Teresa Zeug van Imagine Chiropractie voor het corrigeren van mijn lichaam. En als laatst Maarten Hulshof en Tim van Schijndel voor het wekelijkse bezoek om mijn schouder weer te tapen.

35286020402_32dfa5dc29_o.jpg

Zo, long road and long story, ik kan niet wachten om morgen in Polen aan te komen en alles te gaan beleven, ik heb van ver moeten komen dus wil en ga er optimaal van genieten en presteren! De aanhouder wint! 😉 Gelukkig is mijn blessure nu zo goed als over. Ook wil ik de volgers/lezers van mijn Facebookpagina en website bedanken voor jullie leuke berichten telkens, vind ik leuk!! 😀

Bedankt voor het lezen en pożegnanie!!

 

P.s.: Via de onderstaande kanalen zijn de prestaties van de Nederlandse sporters op de World Games te volgen. De synchroon finale is live te volgen via https://www.olympicchannel.com/en/ op woensdag 26 juli om kwart voor 9. Hopelijk halen wij die!

20229375_1561757100530862_2064714366576270861_n

Een gedachte over “De hobbelige #RoadToWroclaw

  1. Pingback: 2017: WAT ÉÉN JAAR!! | Carlijn Blekkink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s