Reportage RTV Drenthe

Coach-Lennard-Villafuerte-en-Carlijn-Blekkink-foto-Karin-Mulder-RTV-Drenthe.jpg

RTV Drenthe kwam bij mijn trainingslocatie in Den Bosch langs om deze mooie reportage op te nemen. Bekijk de leuke uitzending terug via de volgende link hieronder!! 😀

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/116351/Carlijn-Blekkink-Volgend-jaar-naar-het-WK-trampolinespringen

“TRAMPOLINESPRINGEN – Het wereldkampioenschap volgend jaar in Bulgarije, dat is het grote doel voor trampolinespringster Carlijn Blekkink (21) uit Weerdinge.

Tot haar twaalfde was ze een veelbelovend turnster, maar een zware elleboogblessure dwong haar te stoppen. Ze stapte over op de trampoline.

Verhuisd naar Den Bosch
Vol ambitie werkt ze sindsdien aan haar internationale droom. Dat gaat zover dat de 21-jarige studente vorig jaar, speciaal voor haar sport, naar Den Bosch verhuisde. “Ik train hier met meer leeftijdgenoten op een hoger niveau. Ik heb het in Heerenveen ook prima naar m’n zin gehad, maar ik zat een beetje op een dood spoor”, vertelt Blekkink.

Harde werker
Ze komt nu uit voor Flik Flak en wordt getraind door Lennard Villafuerte. Samen met z’n broer Alan won hij in het verleden grote prijzen op internationale toernooien. Hij is erg te spreken over de instelling van Blekkink.

“Het is een meisje dat al op haar twaalfde in een gastgezin in Heerenveen is gaan wonen. Ze is nu ook naar Den Bosch verhuisd voor haar sport. Ook heeft ze haar studie daarvoor aangepast. Een meisje dat heel hard wil werken en een groot doel voor ogen heeft”, zegt Villafuerte.

Topsport beheerst haar leven
Inmiddels springt ze drievoudige salto’s. De sport beheerst haar leven. Ze woont in Den Bosch in een huis met nog twee trampolinespringers. Op Papendal volgt ze een studie Sportmanagement en Gezondheid. Ze zit daar in een speciale topsportklas. Verder traint ze iedere week minimaal zestien uur. Het gaat om kracht, conditie en lenigheid. Maar Blekkink maakt de meeste uren op de trampoline zelf.

Beoordeling
Een oefening tijdens een wedstrijd bestaat uit tien sprongen, die beoordeeld worden op moeilijkheid en netheid. Verder is het de bedoeling om zoveel mogelijk middenin de trampoline te springen en telt ook de time of flight mee. Een speciaal kastje dat onder de trampoline is bevestigd meet de tijd dat de springers in de lucht zijn. En hoe langer je in de lucht bent, hoe meer bonuspunten je krijgt.

Carlijn hoort op het WK
Blekkink maakt sinds vorig jaar deel uit van het grote Oranje en hoopt dus volgend jaar mee te gaan naar het grote WK. “Ik vind wel dat Carlijn op een WK thuishoort en helemaal met de groei die ze de afgelopen periode heeft doorgemaakt”, zegt Villafuerte.

De ultieme droom van Blekkink zijn de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.”

 

15193414_1339291716115560_7158562437122756137_n.jpg

Met Karin Mulder, RTV Drenthe.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s