NK 2016: 2e individueel en 3e synchroon senior dames!


13729000_1190771994296043_2816297406340482576_n

Hallo allemaal,

Zondag 26 juli liep ik Ahoy Rotterdam uit met een individuele zilveren medaille en bronzen synchroon medaille! Dit had ik nooit verwacht..

Op 31 maart, op de verjaardag van mijn vader, publiceerde ik het bericht met het nieuws dat ik reserve was geworden voor het EK en dat onze lieve papa op 11 februari was overleden..

Die periode was zwaar, verdrietig en moeilijk.. de eerste paar weken na het overlijden van pap kan ik me nauwelijks meer herinneren, zo onwerkelijk was het, je wordt geleefd. Ik schreef in n vorige blog dat ik de drive voor trainen en school, en eigenlijk überhaupt het leven, moeilijk kon vinden. Dit gaat nu wel beter al is het nog steeds erg lastig.. het is ook nog maar 5 maanden geleden! en het verdriet is er niet minder om. Moeilijke en verdrietige dagen moesten we door, bijv. vaderdag, mijn verjaardag.. de mensen die ons, in het bijzonder op zulke dagen een hart onder de riem steken: jullie weten niet hoeveel dit voor ons is betekend.! Soms besef ik het allemaal nog steeds niet helemaal lijkt het, en als ik dan stil sta bij de realiteit doet t me intens pijn..

Na anderhalve maand begon ik rustig op te bouwen met school en weer paar nachten achter elkaar in Den Bosch te slapen en daar te trainen. In het begin heb ik ook nog wel een paar keer in Heerenveen bij mijn oude club getraind, kon ik daarna snel weer naar huis. De laatste landelijke plaatsingswedstrijd heb ik nog meegedaan, alleen synchroon met Jackie. Ik was toen net weer een beetje aan het springen, in het begin koste een goede salto achterover me al moeite! Deze wedstrijd ging bagger maar dat maakte niks uit, ik deed het meer om weer iedereen te zien en weer een beetje in de sfeer te komen. Dit was wel weer een emotionele dag..fijn dat m’n vriend Arjen erbij was.

Ongeveer twee weken voor de NK eind juni had ik besloten om wel mee te doen. Omdat ik nog steeds nog maar 4x in de week trainde, trainde ik een wat makkelijkere keuzeoefening van 11,2 mh, deze kon ik sneller uitspringen en had ik vertrouwen in. Op de vrijdag voor de wedstrijd ging ik alvast trainen in de wedstrijdhal van Ahoy, zaterdag ben ik wezen kijken bij de trampoline en turnwedstrijden met m’n moeder en zondag was mijn eigen wedstrijd.

Normaal gesproken was m’n NK voorbereiding veel anders, ik had nu een stuk minder getraind en heb nog veel aan mn hoofd. Daarom was mn doel voor deze wedstrijd: meedoen. Niks meer.
(en weet dat dit een lastig doel is voor n topsporter die graag voor het hoogst haalbare gaat 😉 )

Ik was daardoor wellicht ook wel een beetje relaxter, ik had niks te verliezen! M’n verplichte oefening ging wel redelijk: 43,975 Keuzeoefening daarna ging heel goed! Ik had zelfs een nieuw puntenrecord gesprongen; 50,120 Voor het eerst in de 50 punten 🙂20160626-_DSC2641bc

Ik had de finale gehaald en zelfs als 2de! Who dit had k niet gedacht.. op de finale gingen alle punten weer op 0. M’n finalekeuze ging nóg een stukje beter en verbeterde mn PR weer: 50,760 !

Dat was fijn!! Ik werd 2e hiermee, erg blij! M’n eerste individuele NK medaille bij de senior dames.. eindelijk

Hier is het filmpje van mijn finale oefening te bekijkenhttps://www.youtube.com/watch?v=_WJWR850rZY

Daarna sprong ik ook nog synchroon met Jackie, ondanks dat we maar 1x getraind hadden gingen we als 3de door naar de finale! De finale ging ietsje beter en we bleven 3e. Zo ging ik met twee medailles naar huis 🙂
13557949_989738867790141_8498651125122879051_n (2)

Voor de tijd keek ik best op tegen het NK, natuurlijk omdat ik papa op de tribune moest missen en bij de NK’s was hij altijd nadrukkelijk aanwezig.. Toen de wedstrijden voorbij waren kwamen de tranen ook wel..

Erg fijn was dat ik lieve supporters had die kwamen aanmoedigen! Ik ben trots dat het NK zo goed ging ondanks dat we in zo’n moeilijk jaar zitten.. ik weet zeker dat pap erbij was. Dit resultaat was een fijne oppepper en geeft moed om na de zomer aan een nieuw seizoen te beginnen.

Ik ben ook over naar het 3e schooljaar van Sport, Management en Gezondheid. Ik heb wel wat gemist maar kon dit wel inhalen. Één onvoldoende heb ik gehaald (5.2..), die zal ik volgend jaar moeten herkansen. Ook wel opgelucht dat k t jaar ‘gewoon’ gehaald heb, m’n broertje heeft zelfs zijn Propedeuse gehaald dit jaar! Knap! Dit was niet gelukt zonder de steun van onze lieve dappere mama! Samen staan we sterk..

Nu ben ik vooral nieuwe combinaties en sprongen aan het trainen. Over twee weken ga ik op vakantie met Arjen, daar ben ik wel even aan toe.. even eruit..Ik ben ook nog bloed wezen prikken omdat ik de laatste periode erg moe was, maar er kwam niets bijzonders uit.. zal wel de nasleep zijn van alle gebeurtenissen. Van het zomer ga ik ook nog een week op trampolinetour met Bente Geleijn. Dit is een opdracht vanuit mijn stage van volgend jaar, we gaan langs verschillende Nederlandse campings om het veilig trampolinespringen te promoten!

Ik heb net mijn eerste seizoen bij Flik-Flak achter de rug en ben blij met mijn progressie en de stap naar Den Bosch! Bij de club ben ik fijn opgenomen en ondersteund! Straks na 3 weken vakantie ga ik weer opbouwen en beginnen aan een nieuw seizoen. In oktober gaan we met Flik-Flak naar de Loulé Cup in Portugal! Wie weet kan ik dan al wat nieuwe sprongen testen in mn oefening, ik kijk er naar uit.

Fijne zomer iedereen!

Carlijn

20160626-_DSC2643

 

6 gedachten over “NK 2016: 2e individueel en 3e synchroon senior dames!

  1. Mooi verhaal en diep, diep respect hoe jij je er samen met je moeder en Alex en natuurlijk Arjen er doorheen slaat. En de draad weer probeert op te pakken op je eigen manier. Ook al word het nooit meer hetzelfde je vind je weg er wel in. Dikke kus en knuffel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s