Amerika week 2: sweaty and sore but stronger!

Well hello!

Zoals in mijn vorige blog te lezen was had ik een leuk weekend gehad, ook verdween de spierpijn langzamerhand en was ik weer opgeladen voor de tweede en laatste trainingsweek!!

image

Van maandag tm vrijdag waren de trainingen en k heb 7x getraind, een aantal keer met de level 10 groep en met de Elite groep. Er waren ook twee goede meiden uit Texas gekomen om zich voor te bereiden voor hun Nationals volgende week. Sinds een aantal maanden traint er hier ook een Braziliaans meisje en die was er nu weer. Samen met de Gluckstein broers die beide 4x! een drievoudige sprong in hun oefeningen springen en een aantal goeie junioren is het gaaf om met deze groep te trainen. Ook heb ik deze week een stuk auto gereden op de Amerikaanse wegen, was net weer wat anders dan in NL, leuk. Natuurlijk heb ik ook het WK voetbal gevolgd;-)

image

Ik raakte al een beetje gewend aan de warmte tijdens te trainingen, (het is 33graden buiten) tijdens de warming up doen ze best veel turngerelateerde oefeningen, op de trampoline ben ik best veel bezig geweest met mijn TOF > time of flight, dit is het aantal seconden hoelang je met je oefening bezig bent, hoe hoger je springt hoe meer seconden dus punten het oplevert. Ik ben van mezelf niet een hele hoge springster en hier moet ik aan blijven werken. Tijdens deze weken ben ik hier al wat meer mee vooruit gekomen en is er een stukje angst overwonnen. Ook ben ik de laatste week bezig geweest met de triffis (drievoudige salto voorover met halve schroef) en ben weer een stapje verder gekomen. Aan het eind van mijn verblijf had ik wat kleine Nederlandse souvenirs meegekomen om uit te delen aan de springers, dit vonden ze erg leuk. Een groot deel van de club komt volgend jaar naar De Flowercup in Nederland, waar ik zelf ook aan ga deelnemen, dus zie ik ze dan waarschijnlijk weer!

Wat ik zoal van de Amerikaanse delicatessen heb gehad? Zelfgemaakte donuts, french toast, pancakes als ontbijt, s’mores. Ohja Dunkin Donuts/Starbucks ice coffee die we door een drive-in hebben gehaald, t kan allemaal hier.. T is maar goed dat k hier veel train haha.image

De laatste training merkte ik toch wel dat m’n lichaam moe was, de stage en alle nieuwe ervaringen kostte toch wel wat energie. Het was gaaf dat ik een erg mooi seizoen met deze trainingsstage kon afsluiten! Ik heb weer een ervaring voor het leven er bij, nieuwe mensen leren kennen en vrienden gemaakt. Ik verheug me op het nieuwe seizoen om ook met deze stage in m’n rugzak thuis verder te gaan trainen.image

Maar voor nu; eerst vakantie, 3 weken vrij om bij te komen en mezelf op te laden voor het nieuwe seizoen! Eerst ga ik samen met m’n moeder een aantal dagen naar New York en daarna komen m’n broertje en vader ook deze kant op. We vliegen uiteindelijk met z’n 3en terug naar huis want Alex gaat komend jaar studeren en voetballen in Atlanta! Heel stoer van hem, k ben trots op je!

Bedankt voor het lezen, tot na de zomer!

Carlijn

image

 

image

 

Elite Trampoline Academy

2 gedachten over “Amerika week 2: sweaty and sore but stronger!

  1. Go girl, you rock! =) super leuk om je belevenissen te lezen. De vakantiebestemming is ook niet mis! Xxx Anita

  2. Hoi Carlijn, leuk om je verslag te lezen ! Een drievoudige saldo ! Ik word al duizelig als ik er aan denk !! Heel veel plezier in NY (ik ben een echte fan van NY) en met z’n vieren in Amerika !!
    Veel groeten, Marjan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s