Trainingsstage Amerika week 1

Hi there!

Hierbij mijn eerste blog over de trainingsstage in Amerika bij topclub Elite Trampoline Academy. Hoe is de eerste week verlopen? Op maandagmorgen vertrokken we vanuit Emmen naar Schiphol, na enige vertraging waren we vertrokken en 7,5 uur later landde ik in New York. Nadat ik mijn koffer had gepakt werd ik opgewacht door de hoofdcoach van de club, Kyle Bowen. Mijn koffer paste maar net in zijn sportauto, na een half uurtje rijden kwamen we aan in New Jersey en bracht bij me eerst naar mijn gastgezin waar ik de komende twee weken zou verblijven. Ik had m’n spullen nog maar net neergezet of we reden alweer naar de trainingshal. Hier werd ik voorgesteld aan iedereen en rondgeleid door het gebouw.

De gym bestaat uit 9 trampoline’s die ingebouwd zijn en één dubbelmini trampoline. Met een trap naar beneden kom je bij een ruimte uit waar de warming-up word gedaan, er ligt een grote vloer waar ook tumbling classes worden aangeboden. Ze hebben een lange lobby en een klein shopje met t-shirts en turnpakjes. Er zit ook een kleine fitness, fysiopraktijk en een Crossfit waar ook mensen van buiten af komen om te (kracht)trainen.

Het gezin waar ik woon heeft 5 kinderen, 3 jongens en 2 meiden tussen de 19 en 14. Erg gezellig dus! Micheal springt ook bij de club. Ze hebben ook een groot zwembad waar ik al vaak in gedobberd heb tussen de trainingen door. Het is leuk om bij een gezin te verblijven omdat je zo de Amerikaanse gewoontes echt meemaakt, proeft en ziet. Ik heb ze al een paar kaartspellen geleerd en andersom ook. 10340180_784145764958670_5035126159934448783_n
De temperatuur is hier nu erg hoog, in de trainingshal hebben ze geen airconditioning dus het is daar soms niet te houden. (gelukkig hebben ze meerdere blazers) Iedereen traint daar in een broekje en sporttop, dat ben ik ook maar gaan doen want je zweet je kapot en soms voelde ik me net een gekookte tomaat. Wat betreft de trainingen: Ze hebben een grote trainingsgroep, de Elite groep bestaat uit 3 senioren en een stuk of 9 junioren. Jeffrey & Steven Gluckstein trainen hier ook, Steven heeft zelfs meegedaan aan de Olympische Spelen in 2012. Micheal traint in de level 10 class en daarom heb ik ook een paar keer met hun meegetraind, dit is ook een grote groep. Ze maken hier erg veel beurten en springen hoog. Het is goed om te zien hoe hun trainen en met ze mee te draaien. Over 1,5 week hebben ze hun Nationals dus ze zijn vooral met oefeningen bezig en stukjes.
P1000767
Ik doe voor groot gedeelte met hun programma mee maar doe ook mijn eigen ding. Kyle Bowen en Tatiana Kovaleva zijn de hoofdcoaches. Ze hebben beide een springachtergrond, beide hoorden zelfs bij de top van de wereld. Tatiana komt oorspronkelijk uit Rusland en is wereldkampioen geweest. Ze is erg streng in haar trainingen maar ook begripvol. De sfeer tijdens de trainingen is fijn. De eerste dagen moest ik eerst in het juiste tijdritme komen (jetlag) en heb veel basis en losse sprongen gedaan. Aan het eind van de week verplichte oefeningen en stukjes van keuze oefening. Ik heb hier weer een aantal nieuwe aanwijzingen gekregen die ik meeneem naar huis. Ook heb ik meegedaan aan de Crossfit trainingen, waar ik spierpijn en een blaar op m’n hand aan heb overgehouden. Het was zwaar maar leuk om te doen dus het is het zeker waard! Tijdens een van de trainingen was Bon Jovi zelfs aanwezig, zijn zoontje sprong namelijk tijdens het Open Gym uur, haha.

10389480_786162484756998_1077161381397204258_n
Vrijdag waren we vrij, want het was 4 Juli! Independence Day in Amerika! ‘S avonds zijn we in een dorpje wezen eten en was er muziek en kermis. De dag werd afgesloten met veel en mooi vuurwerk, erg leuk om mee te maken! Tijdens het weekend was ik ook mee naar de familie BBQ en dat was ook leuk om mee te maken, andere (eet)gewoontes etc. We zijn ook nog naar het strand geweest, na de eerste zware trainingsweek was dit wel heel lekker!

In de volgende blog vertel ik hoe de 2de week is geweest bij Elite Trampoline Academy in New Jersey!

Lots of love,
Carlijn

P1000759

10337699_786162584756988_1826628810200470757_n

 

 

3 gedachten over “Trainingsstage Amerika week 1

  1. Wat leuk om te lezen hoe het met je gaat in Amerika. We hebben je stukje in de dorpskrant gelezen en krijgen nu nog een betere indruk wat je allemaal doet. We wensen je veel plezier en succes toe verder en hopen dat deze weken je veel,opleveren voor de rest van je carrière.
    Groeten Jan en Janneke Fonhof uit Weerdinge

  2. Leuk om te lezen Carlijn. Hoor veel over je via mijn moeder maar volg je ook via alle media. Succes en geniet.

    Gr Miriam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s