IAG Den Bosch

Hallo allemaal,

De vrijdag na hemelvaart heb ik meegedaan aan het IAG in Den Bosch, dit is een meerdaags toernooi met verschillende wedstrijden, van acro, dames en heren turnen tot trampolinespringen. Daarnaast zijn er erg veel activiteiten te doen! Een gezellige gym boel. Zie de site voor meer informatie: http://www.iagsportevent.nl/nl/

We konden van kwart voor 8 tot kwart voor 9 ’s ochtends al inspringen, dat was dus erg vroeg vertrekken vanuit Heerenveen! Ik was in de laatste groep aan de beurt, er deden nog niet echt veel deelnemers mee.
Mijn verplichte oefening ging wel goed, wel wat verbeterpuntjes maar op zich tevreden. Op het Youtube kanaal van GymPOWER staat een filmpje van mijn verplicht:

Ik ben na de EK kwalificatie afgelopen maart begonnen met het trainen van een nieuwe keuze oefening om mijn moeilijkheid omhoog te krijgen. Dit lukt al aardig, er zitten een aantal nieuwe combinaties in en mijn moeilijkheid komt op 12,9. Op het junioren WK afgelopen november sprong ik 12,1.
Tijdens deze wedstrijd wou ik deze nieuwe oefening voor het eerst uitproberen, dit was een mooi moment ervoor want er hing niks vanaf. Tijdens het inspringen was ik wel wat gespannen om deze nieuwe combi’s te springen aangezien zo’n wedstrijdsituatie toch altijd even anders is dan je vertrouwde trainingssituatie.
Ik begon mijn keuze oefening goed, echter kwam ik na sprong 3 wat in de problemen waardoor ik de oefening moest aanpassen. Ik deed 2x salto achterover achterelkaar en probeerde er nog wat van te maken, alleen sprong ik 11 sprongen in plaats van 10. Hier kreeg ik natuurlijk aftrek voor en de moeilijkheid van 12,9 was bij lange na niet gehaald. Alsnog ging ik als 2de de finale in die om kwart voor 8 ’s avonds was. Een lange dag dus!

De finale ging eigenlijk een beetje hetzelfde als de keuze in de voorronde, op sprong 2 verloor ik best wat hoogte waardoor ik een barani maakte en door sprong, dit keer kwam ik wel op 10 sprongen uit maar ik moest weer erg aanpassen waardoor ik op een erg lage moeilijkheid uit kwam.. Hier baalde ik wel van want ik was niet in de buurt van m’n nieuwe oefening gekomen.

Wel was het een leerzame ervaring, met het inspringen heb ik alle stukjes van mn keuze oefening goed kunnen uittesten en dat was toch de eerste keer dat ik het in een wedstrijdsituatie heb gedaan.
Ik hoop dat ik deze ervaring mee kan nemen naar volgende week zodat ik me daar sneller aan de wedstrijdsituatie kan aanpassen!

Aankomende vrijdag gaan we namelijk naar Satrup in Duitsland voor de Ostseepokal! Een 4 dagen lang toernooi waar ik zowel individueel als synchroon én mix synchroon ga springen! Synchroon met Romana Schuring en mix synchroon met Kevin Suurd. Normaal gesproken spring je altijd synchroon met iemand van hetzelfde geslacht. Tijdens dit toernooi kan dat wel, dat lijkt me erg grappig! 🙂

Dit toernooi is de laatste wedstrijd als voorbereiding voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ahoy Rotterdam! Deze vinden dit jaar plaats op zaterdag 21 en zondag 22 juni! Een erg gaaf evenement, alle NK’s samen van oa turnen dames & heren, acrogym, ritmische gymnastiek, dans, röhnrad en trampolinespringen natuurlijk! Bekijk de site van dit ware gymspectakel: http://www.fantasticgymnastics.nl/

Wil je hierbij zijn? Maak kans om gratis kaarten te winnen voor dit gave weekend! Dit kan namelijk als je voor 12 juni op mijn Talentboekpagina een donatie doneert! Vanaf €5,- kan je mij al steunen én maak je kans op gratis kaarten voor het
Fantastic Gymnastics waar je toegang krijgt tot de wedstrijden van het turnen, ritmische gymnastiek en trampolinespringen waar ik zelf ook in actie kom! http://www.talentboek.nl/component/k2/item/269-carlijn-Blekkink Zie ik jou daar? 😉

Tot zover,

liefs Carlijn

iag den bosch1

Foto gemaakt door GymPOWER tijdens de wedstrijd

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s