Individuele wedstrijd JEK

Nederlandse juniordames missen finales EK

12 April 2012

SINT-PETERSBURG – De Nederlandse juniordames zijn er niet in geslaagd om de teamfinale of een individuele finale te bereiken bij het EK trampolinespringen.

Romana Schuring, Carlijn Blekkink, Bo Bet en Jackie Lionahr begonnen alle vier sterk aan hun EK met de verplichte oefening. Schuring beet namens Nederland het spits af en zette een score van 40,815 punten neer.

Carlijn Blekkink was met haar score van 41,050 punten de beste Nederlandse bij de verplichte oefenstof.

Schuring en Bet wisten ook hun keuze-oefening uit te springen (47,315 om 46,380 punten), maar teamgenotes Blekkink en Lionahr moesten de trampoline al vroegtijdig verlaten. Schuring eindigde uiteindelijk als beste Nederlandse met een totaalscore van 87,5 punten. Schuring behaalde de 25e plaats, gevolgd door Bo Bet op plaats 29 met 87,105 punten. Lionahr en Blekkink eindigden op respectievelijk plaats 40 en 44.

Nederland behaalde in totaal een score van 250,06 punten. Voor het teamresultaat worden voor zowel de verplichte als de keuze-oefening de beste drie scores geteld. Nederland eindigde uiteindelijk als achtste. De beste vijf teams gaan door naar de finale.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s