Rheinhessenpokal Worms

Gelezen op: Sportstad Heerenveen

Jonge trampolinespringers TSH doen ervaring op tijdens Rheinhessenpokal in Duitsland

Gepubliceerd op 26 maart 2012

Carlijn Blekkink, trampolinespringster van TSH Heerenveen, heeft in een sterk bezet internationaal veld een zilveren medaille behaald in de meisjes junioren A klasse. Dit deed zij tijdens de tiende editie van de Rheinhessenpokal in Worms, bij Mainz in Duitsland, van 23 tot 25 maart 2012. Naast Carlijn deden nog zes andere springers van TSH mee aan het toernooi. Samen met trainster Melissa Nazar, assistent van hoofdtrainster Kirsten Kappetein, bestond de TSH-delegatie ook nog uit zes meegereisde ouders, veertien personen in totaal dus.

Jens Kees, jongens junior A en Daan Bergsma, jongens jeugd B, haalden knap de finale maar gingen allebei onderuit. Leeftijdsgenoten Juan van der Pol en Richard van der Graaff maakten kleine foutjes in de voorronde en stonden daarom niet in de finale. Voor de beide meisjes jeugd B Julia Kees en Jennifer Kouwenhoven kwam het toernooi net iets te vroeg. Beide meisjes hadden een dubbele salto met halve draai (fliffis) in hun oefening moeten opnemen maar dat lukte tijdens de wedstrijd net niet. Julia werd mooi 9e en Jennifer netjes 10e in de voorronde, en daarmee net geen finale, waar de beste 8 springers aan mochten meedoen.

Ervaring
Aan het sterk bezette toernooi deden toppers uit Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Nederland mee in diverse klassen, van jeugd tot en met senioren. Vanuit Nederland waren naast TSH Heerenveen ook verenigingen als Triffis, Pro Patria en Sparta aanwezig. Voor de jonge springers van TSH (enkelen zijn pas 10 jaar oud) was het opdoen van ervaring de belangrijkste doelstelling. Samen met de trainster en meegereisde ouders beleefden zij een heel leerzaam maar ook gezellig weekend dat voor herhaling vatbaar is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s