Artikel Zuidoosthoeker

Gelezen in de Zuidoosthoeker:

http://www.zuidoosthoeker.nl/nieuws/2717/carlijn-blekkink-doet-mee-aan-wk-in-birmingham/


Trampolinespringster Carlijn Blekkink maakt zich op voor het WK jeugd. De 16-jarige inwoonster van Weerdinge vertrekt di. 22 november 2011 naar Birmingham in Engeland. Daar springt zij zaterdag individueel.

Een dag later volgt de mondiale titelstrijd synchroon. Bij die discipline springt de Drentse samen met Bo Bet uit Zijdewind (Noord-Holland).

Onlangs maakte de Weerdingse een ongelukje mee tijdens de training. Ik kwam niet goed terecht op mijn hak en heb een lichte botkneuzing, weet Carlijn. Tijdens een stage in Alkmaar trainde zij daarom met pijnstillers, maar ondertussen gaat het alweer beter. Ik wil vooral de oefeningen uitspringen en goede sprongen maken. Dat geldt ook voor de sprongen met Bo.

Tijdens de individuele wedstrijd zijn zeventig trampolinespringsters van de partij. Bij synchroon doen 23 duos mee. Landen als China, Rusland en Engeland staan te boek als top. Die landen hebben zoveel keuze uit talenten. Wij zijn tevreden als het voor ons gevoel goed ging.

Een nieuwe regel die meetelt in de beoordeling is de time of flight: de tijd in de lucht. Blekkink: Technisch ga ik vooruit, maar het springen kan nog hoger. Dat is een angst waar ik overheen moet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s