Friendship cup Kladno, Tsjechie

gelezen op de site van
http://www.sportstad.nl/pageid=1726/articleid=2946/Succes_voor_TSH_turners_van_Jong_Oranje.html

Succes voor TSH turners van Jong Oranje

Jens Kees en Carlijn Blekkink van TSH hebben afgelopen zaterdag met Jong Oranje uitstekende resultaten behaald tijdens een internationale trampolinewedstrijd in Kladno, Tsjechie.

 

In een internationaal sterk bezet veld werd Jens Kees met zijn partner Kevin Suurd uit Vries eerste in de Juniorklasse synchroon. Carlijn behaalde twee finaleplaatsen: eenmaal individueel en eenmaal synchroon met Bo Bet uit Zijdewind (bij Alkmaar) in de juniorklasse. Zij werd tweemaal vierde en viel dus net naast de prijzen.

Jens en Carlijn uit Emmen maken deel uit van de trampolineselectie van coach Kirsten Kappetein. Beiden komen uit in de junior A klasse nationaal. Ze wonen intern in Heerenveen bij een gastgezin. Jens is 15 jaar, Carlijn is 16. Beiden hebben de ambitie om mee te gaan doen aan de Olympische Spelen van 2016.

Beide topsporters van coach Kirsten maken deel uit van de selectie van Jong Oranje. Om de week lopen Carlijn en Jens tijdens het weekend stage bij jong Oranje in Den Bosch, onder leiding van bondscoach Lennard Villafuerte en assistent bondscoach en hun trainster Kirsten Kappetein. Carlijn doet in november dit jaar deel mee aan het wereldkampioenschap trampolinespringen voor jeugd in het Engelse Birmingham. Zowel Carlijn als Jens werd afgelopen juni 2011 Nederlands kampioen synchroon in hun klasse.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s