Huldiging gemeente Niedorp

Gelezen op: Gemeente Niedorp

Gemeente Niedorp huldigt Nederlands Kampioenen 

Het dames handbalteam VZV A1, Talissa van der Fluit en Bo Bet hebben twee dingen gemeen: allen zijn in juni Nederlands Kampioen in hun sport en klasse geworden én zijn afkomstig uit de gemeente Niedorp. Meer dan voldoende reden voor het Niedorper gemeentebestuur om deze sportvrouwen te huldigen. Op dinsdag 19 juli zet wethouder H. Koomen deze talenten in het zonnetje. 

De handbaldames van VZV A1 uit ’t Veld veroverden op 18 juni de titel van Nederlands kampioen bij het veldhandbal. Tijdens een spannende wedstrijd, waarbij in de eerste helft een achterstand in de laatste seconden tot een gelijk spel werd gebracht, bleek VZV te sterk voor Westlandia. Met deze overwinning prolongeert VZV haar landstitel.

De tweede kampioen die gehuldigd wordt, is Talissa van der Fluit, die op 19 juni Nederlands kampioen werd op het NK sprinttriathlon tot 23 jaar (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen). De AV Hera-atlete werd overall 3e en liet met 19.51 de snelste looptijd bij de dames noteren.

Vorig jaar al werd Bo Bet individueel kampioen bij het NK trampolinespringen. Dat kampioenschap behaalde ze twee jaar terug ook bij de jeugd. Dit jaar veroverde ze op 26 juni de titel van Nederlands kampioen junior dames A individueel. Daarnaast werd ze met haar partner Carlijn Blekkink Nederlands kampioen junior dames A synchroon springen. Ook in het internationale veld weet Bo hoge ogen te gooien. Zo won ze onlangs de Ostsee Pokaal, een grote internationale wedstrijd.

 De huldiging vindt plaats in het gemeentehuis. Aanvang: 19.30 uur.

Alle kampioenen op de foto:

Bo1 

De wethouder met Talissa, Bo en Carlijn:

Bo2 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s