Plaatsingswedstrijden trampolinespringen

Gelezen op de site van Sportstad Heerenveen:

Plaatsingswedstrijden Trampolinespringen
Om zich te plaatsen voor het N.K. in het weekend van 25/26 juni in Oss, moeten de trampolinespringers deelnemen aan minstens 2 plaatsingswedstrijden. Aan de eerste 2 wedstrijden in Apeldoorn en Hoogezand hebben Richard v.d. Graaf (10 jaar), Jens Kees (15 jaar) en Carlijn Blekkink (15 jaar) inmiddels meegedaan.

Met name Richard v.d. Graaf heeft geweldige resultaten behaald. Hij wist beide wedstrijden in de B-klasse op zijn naam te schrijven. Overtuigend sprong hij zijn oefeningen uit. Met een groot puntenverschil op nummer 2, heeft Richard bewezen niet naar Goes te hoeven voor de 3e plaatsingswedstrijd. Hij is niet meer in te halen door zijn concurrenten. Richard gaat zich voorbereiden op zijn eerste N.K. in de B-klasse.

Jens Kees en Carlijn Blekkink springen beiden in de A-klasse. Sinds 1 januari 2011 is in internationale wedstrijden en in de A-klasse de time of flight een nieuw aspect van het trampolinespringen. Een springer die hoog springt, blijft langer in de lucht en behaalt een hogere time of flight. Deze seconden worden opgeteld bij de moeilijkheid en de uitvoeringsscore van de oefening.
Jens kan een moeilijke oefening met een hoge time of flight uitspringen, dat bewijst hij tijdens de trainingen. Dat oefeningen uitspringen op een wedstrijd een andere zaak is, weet Jens inmiddels ook. In Apeldoorn sprong Jens een keuze oefening met een moeilijkheid van 10.1 en een (hoge!) time of flight van 15,201 sec. In Hoogezand zette hij met de verplichte oefening de 2e score neer. Hij mist nog de nodige wedstrijdervaring om een goede totaalscore te behalen. Jens wil in Goes de 3e plaatsingswedstrijd springen en gaat zich voorbereiden op de kwalificatiewedstrijd voor het Jeugd W.K. en voor het N.K. Met Kevin Suurd van DFS Hoogezand springt Jens ook nog synchroonwedstrijden.

Carlijn Blekkink eindigde tijdens de 1e plaatsingswedstrijd in Apeldoorn op de 13e plaats, mede door een mislukte keuze-oefening. Daar 12 springers per leeftijdsklasse zich kunnen plaatsen voor het N.K., was besloten tot een tactische 2e plaatsingswedstrijd. Met een relatief eenvoudige keuze oefening met een moeilijkheid van 9,3 wist Carlijn in Hoogezand de 2e plaats te behalen en zodoende deelname aan het N.K. veilig te stellen. Op de 3e plaatsingswedstrijd in Goes wil Carlijn een keuze-oefening met een hoge moeilijkheid uitspringen om te laten zien dat ze wel degelijk een kanshebber is voor een podiumplek op het N.K.

Met Bo Bet van Triffis Alkmaar springt Carlijn de synchroonwedstrijden. In Apeldoorn haalden de meiden de gouden medaille op, in Hoogezand werd de 8e plaats behaald. Ook dit duo zien we terug op het N.K. in Oss.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s