1ste plaatsingswedstrijd & kwalificatie WAGC @ Apeldoorn

Hee Allemaal,

Afgelopen zaterdag was de 1ste plaatsingswedstrijd landelijk en tevens 1 van de 2 kwalificatie momenten voor het jeugd WK in november dit jaar in Birmingham!

We begonnen s’ochtends met synchroonspringen, dit was de eerste wedstrijd met mijn nieuwe synchroonpartner Bo Bet van Triffis! En het was een goed begin, we zijn namelijk 1ste geworden.
Met de keuze oefeningen kon je wk punten halen: de zachte of de harde norm, als je de zachte hebt gehaald heb je 2 punten en de harde is 3 punten. Er mogen 2 paren naar Engeland mits de limiet gehaald.
Verplicht ging mooi, 1ste keuze ook, we hadden goeie punten maar ons synchrooncijfer was net niet genoeg voor 1 wk punt.. de 2de keuze was heel goed! hier hebben we dan ook de harde norm gesprongen en 3 punten gehaald. De meeste wk punten tot nu toe.

S’middags was individueel aan de beurt, ik moest best lang wachten tot ik kon inspringen.
Verplicht ging wel redelijk, in het begin beetje wiebelig, maar wel weer een hogere time of flight dan de vorige keer! ( de time of flight telt overigens niet mee voor de WAGC kwalificatie)
De harde norm individueel keuze is 9.5 moeilijkheid met 31,50 uitvoering, ik sprong 9.8 mh.
De 1ste keuze oefening ging goed, de jury was echter streng aan het jureren. punten: 31,40.. net niet de harde norm gehaald.. maar wel de zachte, dus 2 punten
Vlak voor ik met mn 2de keuze wou beginnen, viel dr een springer tijdens zijn oefening naast de trampoline, dat was schrikken en mn concentratie was dan ook verloren.
Ik begon mn oefening, maar met het voorspringen stond ik niet goed en stopte ik. Na de 2de poging voorspringen begon ik mn oefening, sprong 1 ging al scheef en kwam bij de rand, toen stopte ik mn oefening.. k was dr niet meer bij met mn hoofd. Met die jongen die gevallen is, gaat het hoop ik weer goed.

Dat was natuurlijk teleurstellend want nu had ik geen punten gesprongen! gezien de situatie had de jury gezegd dat ik mn keuze overnieuw mocht doen, alleen voor de kwalificatie voor de wagc.
Dit had ik niet echt verwacht, maar natuurlijk ging ik dr voor, nadat k weer was opgeladen voor nog een oefening begon de volgende groep.
De oefening ging nu goed en had dan ook boven de eis gesprongen dus 3 wk punten gehaald! Daar was ik blij mee, in totaal heb ik 5 punten.
Ik ben op de laatste plaats geeindigd omdat ik met mn 2de keuze maar 1 sprong deed, want mn laatste oefening telde niet mee voor de klassering.

Met mn beide keuzes had ik ook weer een hogere time of flight dan de vorige keer!
Deze wedstrijd was op 4×4 trampo’s en omdat we die in Heerenveen niet hebben, zijn we donderdagmiddag naar Alkmaar gegaan om te trainen bij Triffis, voor de 4×4 trampoline’s en ik kon nog even met Bo synchroon trainen.

De 2de plaatsingswedstrijd landelijk is in Hoogezand over 4 weken, dat is weer op een 4×6 trampo, dezelfde die we in onze eigen hal hebben staan.
Tot dan!
Liefss Carlijn

Podium

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s