Wedstrijddag verslag Amerika!

Hee Iedereen,                                         Saterday 6 February 2010
Gister was dus de wedstrijddag, s’ ochtends werden we eerst wakker gemaakt en gingen we ons klaar maken, toen reden we naar de hal en onderweg hebben we bij een donuttent was donuts opgehaald, die hebben we opgegeten in de hal dus dat was ons ontbijt zo’n beetje 😛

Om half tien mocht je inspringen, eerst hadden we een korte warming-up gedaan.
De wedstrijd was in de zelfde hal als waar we trainen, er waren allemaal stoelen neergezet voor het publiek.
Je had een uur inspring tijd en toen begon de opmars, wij werden als eerst naar voren geroepen omdat we uit Nederland kwamen, daar na kwam de rest. Iemand hield een toespraak en iedereen ging staan om te bidden. Ook ging de opa van Ashton (het jongentje van het gezin van Jens&Juul) het volkslied zingen en de meeste zongen mee. Dat was wel leuk om mee te maken. William jureerde deze wedstrijd & Dimitri ook en nog wat mensen.We begonnen met Synchroon, ik moest vandaag dus met Ingrid ipv Dominique, we hadden de synchroonpakjes van Savannah geleend. Milo & Jens hebben de wedstrijd geopend met een goeie verplichte oefening! Daarna waren 2 Amerikaanse en daarna Ingrid en ik. Het begin ging goed synchroon, halverwege deed ingrid een schroef ipv een salto, maar ik maakte de oefening nog af.Daarna mochten we inspringen voor keuze synchroon. Ingrid had voor haar zelf even gesprongen maar ik niet, ik had best wel last van m’n kuiten. De keuze van Jens & Milo ging ook erg synchroon & mooi! Daarna waren wij, het ging best goed! Ingrid deed geen schroef, daar is ze de laatste tijd een beetje mee in de war en in deze keuze deed ze het niet, ik ben trots op je! Het ging ook best synchroon! Wij hoefden niet tegen Milo & Jens maar tegen andere meisjes. Milo & Jens waren 1ste geworden! Dat was echt goed, ze moesten ook tegen een goed synchroonpaar die ong 9.5 sprongen maar het was niet echt synchroon, het synchroonspringen is belangrijker/telt zwaarder mee dus ze waren 1ste!
De prijsuitreikingen waren direct nadat je klaar was, het ging allemaal lekker snel achter elkaar, goed georganiseerd. Ingrid & ik waren 2de geworden! We kregen allemaal een medaille, dat is echt cool een medaille uit Amerika.

Daarna Individueel, eerst mocht je inspringen voor verplicht. M’n verplicht ging echt heel goed! Ik had 9.5 – 9.3 en nog wat cijfers, maar hier jureren ze een halve punt hoger dus ongeveer een 9/8,8, nog steeds hoog, het was dan ook een goeie oefening! Bij de rest ging het ook goed. Daarna mochten we weer inspringen voor keuze, de inspringbeurt ging echt goed bij mij! Als het ook zo ging in de wedstrijd! Ik ging deze wedstrijd weer voor 9.8 met dubbel anderhalf. Ik begon met mn oefening, dubbel anderhalf ging goed, maar ik had te veel ruimte over want ik sprong wat hoger waardoor ik met salto gestrekt naar achter ging en de rand raakte, ik baalde echt want op deze wedstrijd hoefde je maar 1x je keuze te doen!
Zonde, maar goed, ik heb wel weer dubbel anderhalf gedaan, ik had zelfs nog te veel snelheid, maar toch vond ik het jammer, met inspringen ging het nog zo goed. De rest hadden wel een goeie keuze. Toen meteen de prijsuitreikingen weer, Jens was vierde (de vierde plaatsen krijgen ook een medaille), en Milo 3de! Goed gedaan jongens. Ingrid was 1ste en ik weer 2de, maar dat was ook niet zo moeilijk want in onze leeftijdscategorie deden er maar 2 mee, maar toch een leuke medaille gekregen die uitgereikt was door Dimitri. Nog even op de foto met de Amerikaanse springers van onze groep en even later was Julia aan de beurt met haar Individuele wedstrijd. Ze had haar nieuwe verplicht met zweefduik baby uitgesprongen! En keuze ook, met de opsprong kwam ze op de mat maar dat is alleen aftrek geloof ik. Juul was ook 2de geworden! Dus iedereen een medaille! 😀 Jens, Milo, Ingrid en ik zelfs 2.

We hadden nog een paar kado’tjes van Savannah gekregen, echt leuk! Ze is heel erg aardig.
Daarna zijn we nog met heel trampoline&tumbling express op de foto geweest! Echt we hebben er wel 20 gemaakt, nog veel geklets met de Amerikaanse springers en telefoonnummers uitgewisseld. Ze zijn echt zo aardig en lief! Toen afscheid nemen met een dikke knuffel, veel meisjes hadden een Crush op Milo, haha.

Na de wedstrijd gingen we ff omkleden en klaar maken voor een parade! Daarvoor gingen we naar het huis van de vrouwlijke coach. Daar hebben we pizza gegeten en wat gedronken, toen we binnenkwamen kreeg iedereen een mooie kleurrijke ketting. Bij de parade komen allemaal mensen langs in karren of muziek orkesten en dan gooien ze kettingen naar je. De hele straat was afgezet en het was 1 groot feest! Kettingen in alle kleuren maten en vormen, soms gooide de mensen van de karren er wel 10 tegelijk naar je. Ook gooiden ze soms kadootjes. Op het eind had iedereen een tas vol met kettingen en nog om je nek, dus dat word een zware koffer haha! Daarna gingen we weer naar binnen wat eten en het was erg gezellig!
Morgen zouden we naar New Orleans maar dat gaat toch niet door, veel mensen hebben het ons afgeraden. Het zit zo: Ze spelen hier American Footbal en morgen is er dus een wedstrijd van een club uit New Orleans tegen nog een club in Florida, maar het zou super druk zijn en allemaal crazy mensen, dus ze vonden het te gevaarlijk. Het was nog maar een paar uur later dat we afscheid hadden genomen van de springers en ik kreeg al een smsje van een meisje Mia: Hi ! I miss you guys already.
zo lief! ik zal de mensen hier echt gaan missen, in zo’n korte tijd kan je echt een band met ze krijgen, maar over 6 weken ofzo is er een wedstrijd in Duitsland en Savannah en nog wat oudere komen daar ook dus kunnen we ze weer zien! 🙂
Toen gingen we weer naar huis, Ingrid en ik waren best nog lang aan het kloten op onze kamer, alle mooie kettingen uitzoeken die we mee nemen naar huis enzo. De kettingen die we niet nemen brengen ze naar een gehandicaptenhuis en die verkopen ze dan weer voor volgend jaar.

Nou, morgen de laatste hele dag in Amerika! Echt jammer dat we dan alweer bijna weg gaan, maar als we weer thuis zijn ben je ook weer blij. Nog steeds niet te geloven dat we in Amerika zitten en met Dimitri hebben getraind en we hebben zoveel gedaan! huiswerk echt geen tijd voor gehad. Al is het nog niet afgelopen het was echt SUPER!!
Als we in Nederland zijn typ ik nog wel een stuk van morgen en komen er nog meer foto’s dus ook als we weer terug zijn, kijk nog steeds op mn blog!!

Volgens mij heb ik nu alles wel gezegd, het is dan ook een heel groot stuk om te lezen maar zeker de moeite waard!
Zie jullie snel!
xxx uit the USAAAA

FOTOS KOMEN LATERR

2 gedachten over “Wedstrijddag verslag Amerika!

  1. Bij het lezen van je verhaal kreeg ik al tranen in mijn ogen. Dat je zo snel een band met ze hebt, ongeloofelijk. Ik heb vanavond even miss Dana gesproken en die zei al dat ze ging huilen als jullie weggingen. Jullie gaan deze reis nooit meer vergeten, wat een ervaring! Ik zal je verhalen op je blog ook gaan missen maar ben vooral weer blij als jullie weer heelhuids terug zijn.

    Liefs Karin

  2. Jullie hebben een prachtige week gehad, mooi avontuur en geweldige resultaten hoor. Ben benieuwd naar de foto’s en filmpjes van de wedstrijd!

    Goede thuisreis en groetjes,

    Megan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s