Forza Cup in Goes

Forzacup09 Hee Allemaal,

Afgelopen weekend deed ik mee aan de Forza-Cup in Goes.

Vrijdag zijn we al richting Goes gereden. De deelnemers van TSH (Isabel, Julia, Rosalie, Jens, Ingrid, Dominique en ik) + een paar ouders sliepen in huisjes in de buurt. Ik heb vrijdag avond nog even getraind in de wedstrijdhal. Ik wou deze wedstrijd een nieuwe oefening gaan springen, 9.8! dat is met een nieuwe sprong: dubbel anderhalf gehurkt.


We moesten zaterdag om half 1 in de hal zijn maar het programma liep een beetje uit. Toen we moesten inspringen was er een lange rij, want er deden 47 deelnemers in mijn categorie mee: Junior Meisjes.
Deze wedstrijd was van Trampolinespringen samen met dubbelmini en tumbling springen. Leuk om dat ook te zien. Aan dit toernooi wedstrijd deden voornamelijk Nederlanders en Belgen mee. Ook een paar Duitsers.
De wedstrijd begon en we hadden nog one-touch.
Verplicht ging goed, we hadden  de volgorde een beetje veranderd zodat ik beter hoogte houd.
Verplicht punten: 24.90.

Toen keuze: ik was best wel zenuwachtig voor mxb4n nieuwe oefening.
Dubbel anderhalf ging goed! Maar met dubbel gehurkt zette ik niet af en zat ik heel laag, ik moest ook nog dubbel gehoekt doen maar daar maakte ik een salto gehoekt van. Het zag er nog niet zo mooi uit maar ik had hem wel uitgespprongen! Moeilijkheid werd 9.2.

Het doel van deze wedstrijd was voornamelijk om dubbel anderhalf te doen en dat was gelukt,  dat het middenstuk nog niet zo ging dat was jammer.
Toen moesten we wachten en had ik met springers gekletst.

Er mochten 8 door naar de finale. Ik dacht niet dat ik er bij zat maar toen kwam Kirsten naar me toe en ik was met nog 2 meisjes gedeeld 8ste geworden en we mochten alle 3 naar de finale! Dat had ik niet verwacht omdat mxb4n keuze niet zo heel goed ging. Dus toen moest ik mij weer helemaal opnieuw concentreren en loswerken enz.


We mochten weer inspringen en de wedstrijd begon weer.
Ik moest als 2de , deze keuze ging veel beter dan de eerste keer. Dubbel anderhalf ging weer goed en het middenstuk ook met dubbel gehoekt!  Op het eind deed ik 1xbe rudy ( anderhalve schroef) maar ik zat een beetje raar en toen deed ik een hele schroef,. Ik stond ook nog dat was wel grapppig.
Keuze punten: 31.90. moeilijkheid: 9.7 -> Nieuw Record! 😀 Ik was heel blij dat ik het nog een keer mocht doen en dat het lukte.

Ik was totaal 5de geworden van de 47 in de Categorie Junior 14 t/m 17 jaar!

Liefs Carlijn,

                                             
Kijk voor het filmpje hieronder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s