Flowercup

Flower_cup Hallo iedereen,

Gisteren hebben we een wedstrijd gehad in Aalsmeer, de Flowercup. Deze wedstrijd wordt elke 2 jaar gehouden, het was voor het eerst dat ik meedeed. Er deden heel veel sporters mee, bijna 400, uit veel verschillende landen zoals Griekenland, Polen, Portugal, Schotland, Tsjechie, V.S. Zwitserland, Georgie, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Denemarken, Canada, Bulgarije, Belgie, Belarus en natuurlijk Nederland!!

Het was voor mij heel lang geleden dat ik een wedstrijd had gedaan. In oktober in Berlijn was de laatste keer. Door mijn knieblessure kon ik daarna niet meedoen aan de teamwedstrijden, dus ik was wel benieuwd hoe deze wedstrijd zou verlopen.

We hadden vrijdag vrij van school gekregen. We gingen vrijdag eerst warm eten bij Kirsten, en daarna vertrekken naar Aalsmeer. Daar gingen we eerst kijken in de hal en meteen trainen, er stonden 8 trampolines opgesteld. De training ging lekker, ik had verschillende stukjes gesprongen geen hele oefeningen. Na de training gingen we naar Jacqueline, daar konden we blijven slapen: Liset, Dominique, Kirsten en ik.

Zaterdagochtend gingen we al om 8 uur naar de hal. Er was een warming up en om 09.30 uur ging de wedstrijd beginnen. Ik zat al in het eerste groepje van 12 springers. Het is niet echt fijn om meteen in de eerste groep te moeten springen. De jury moet dan zeg maar nog in komen, en geeft niet zulke hoge cijfers 😉 Er deden in onze klasse 86 meiden mee, de oudsten waren geboren in 1992, dus veel leeftijdsverschil en dus ook meiden die veel en veel beter waren dan ik. Er werd al een moeilijkheid gesprongen van 12.7, 12.0, 11.8, 10.6 en zo. Ik spring een moeilijkheid van 8.4. Ik sprong een nieuwe oefening met 4 verschillende dubbele salto’s. Mijn doel voor deze wedstrijd was om de oefeningen goed uit te springen en te eindigen bij de eerste 50.

Flowercup1_2

Mijn verplichte oefening ging goed, mooi in het midden en geen fouten. Punten 22.20 . Daarna kwam de keuze oefening. Deze ging niet helemaal lekker, na de fliffis kwam ik te dicht op de mat en moest corrigeren waardoor mijn benen niet bij elkaar bleven.
Punten: 26.00

Daarna was het afwachten en kijken naar de andere springers. De laatste deelnemer was pas om 17.00 uur aan de beurt.
Ik was uiteindelijk geeindigd als 48ste, ik had mijn nieuwe oefeningen uitgesprongen en bij de eerste 50 geeindigd, dat was dus oké. Ik vond het een heel leuk toernooi en heb veel geleerd! De volgende wedstrijd kan alleen maar beter gaan! 😀

Flowercup2

Ik had nog 2 hele mooie turnpakjes gekocht 🙂 Ik heb zin om komende week weer te trainen. Ik weet nu waar ik aan werken moet!
Pakje1_2      Pakje2_2

Groetjes,
Carlijn

2 gedachten over “Flowercup

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s