Plaatsingswedstrijd 1 in Opmeer

Gelezen in de krant:

Prima start turntop Unido

OPMEER – De strijd om het NK voor de Nederlandse damesturntop begon in Opmeer goed voor Unido met twee medailles voor beide Unido-turnsters in de talentendivisie. Pupil Sanne Groen uit Emmen haalde in een sterk veld brons.

Instapper Marinke Jacobs uit Emmer-Compascuum haalde met klein verschil op trainingsmaatje Jin Yi Hoekstra een zilveren medaille. De beide eredivisie turnsters van Unido kwamen niet in actie. Juniore Brigitte van den Bergh is automatisch geplaatst voor de halve finale van het NK en Carlijn Blekkink neemt door een hardnekkige blessure dit seizoen niet meer aan wedstrijden deel. Al met al komt de Unido-delegatie met een goed gevoel uit Opmeer terug.

Sanne Groen heeft constant gescoord op alle toestellen. Brug en balk zonder vallen en met scores rond de 8 punten. Op vloer en sprong haalde ze vanwege een lichte trainingsachterstand nog niet alles uit de kast. Dat betekent dat er over twee weken bij de tweede plaatsingswedstrijd in Franeker mogelijk nog wat meer in zit.

Marinke Jacobs haalde nu al vrijwel het maximaal haalbare op alle toestellen. Alleen op sprong kwam ze niet helemaal uit wat een paar tienden kostte. Voor beide dames geldt dat ze goede kanshebbers zijn voor podiumplaatsen op het NK in juni. De bomvolle zaal ademde een geweldige sfeer omdat gelijktijdig de kwalificatie van de senioren voor het EK plaatsvond.

De Unido-turnsters dromen ervan om met dit geweld mee te kunnen doen. En zoals het nu lijkt moet het gek lopen wil dat over enkele jaren niet lukken. De uitslagen: Pupil 2: 1e: Maartje Ruikes – De Hazenkamp (34.850); 3e Sanne Groen – Unido (31.850). Instap: 1e: Jin Yi Hoekstra – WIK-FTC (34.800)’[ 2. Marinke Jacobs – Unido (34.475).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s